CEAUSESCU_UNCHAIN3D

Piatra Neamt....Perla Moldovei!!!

1 post in this topic

Unul dintre cele mai frumoase oraÅŸe din nord-estul României este Piatra NeamÅ£. Situat în judeÅ£ul NeamÅ£, de-a lungul Văii BistriÅ£ei, se  bucură de un impresionant peisaj. Am avut ocazia să-l vizitez ÅŸi vă spun că îşi merită supranumele de ,,Perla Moldovei”.

Primul obiectiv vizitat a fost Grădina Zoologică. Aceasta nu este foarte mare, dar amplasamentul ei ÅŸi modul cum este aranjată m-au impresionat. Nu este tipul clasic de grădină zoologică amplasată pe un teren întins, cu spaÅ£ii destinate animalelor. Este aÅŸezată pe un deal, astfel încât vizitatorii au parte de surprize pe măsură ce înaintează. Animalele sunt tratate foarte bine, condiÅ£iile sunt excelente ÅŸi locul este foarte curat ÅŸi îngrijit.

Părăsind Grădina Zoologică, am înaintat spre centrul oraÅŸului, mai exact spre Curtea Domnească, Turnul ClopotniÅ£a ÅŸi Biserica Domnească. Este un ansamblu arhitectural foarte bine păstrat, ce aminteÅŸte de timpurile când împrejurimile erau supravegheate de străjeri, din vârful Turnului. Lângă ansamblul Curtea Domnească se află un muzeu care mi-a plăcut foarte mult, având în vedere că sunt pasionată de istorie ÅŸi arheologie: Muzeul de artă neolitică ,,Cucuteni”. Aici se găsesc vase de lut pictate, obiecte meÅŸteÅŸugăreÅŸti specifice neoliticului, figurine din lut etc.

O plimbare în aer liber, pe timp de vară este oricând binevenită, astfel încât, la mică distanţă de muzeu, se află Parcul Tineretului. Acesta se bucura de prezenÅ£a unei statui, Mica Sirenă, asemănătoare cu cea din Copenhaga, dar a fost mutată într-un bazin cu o fântână arteziană, din faÅ£a Åžcolii nr.3 . Ce m-a impresionat la acest parc sunt gardurile vii, amplasate astfel încât să formeze un model deosebit.
DSCN1259-300x225.jpg
Turnul-225x300.jpg
Părăsind oraÅŸul, începem o drumeÅ£ie spre vârful muntelui Pietricica. Chiar dacă nu este extrem de înalt (530 m), drumul poate fi anevoios pentru cei cu o condiÅ£ie fizică nu tocmai bună. Odată ajunÅŸi în vârf, peisajul este uimitor: panorama municipiului ÅŸi împrejurimilor îţi taie respiraÅ£ia.
Pietricica-225x300.jpg
Pietricica-2-300x225.jpg
După un drum anevoios până în vârful Pietricica, Complexul de Agrement Ştrandul Piatra-Neamţ este locul perfect pentru relaxare. Ştrandul este curat, foarte frumos amenajat, orientarea este bună, astfel încât soarele este prezent pe ştrand până când apune iar gheretele cu îngheţată sunt mai mult decât bine venite în zilele toride.

Totuşi, dacă nu doriţi să vă bronzaţi, puteţi să optaţi pentru activităţi sportive. Complexul dispune de teren de fotbal, de tenis, de baschet, de volei, tenis de masă, pistă pentru role si skateboarduri, plimbări cu atv-ul si bicicleta la preţuri mai mult decât accesibile. De altfel, mai dispune şi de: spaţii de joacă pentru copii, spaţiu special amenajat si dotat pentru grătare, cabinet medical, parcare pentru biciclete şi autoturisme, restaurante, club, cafenea şi fast-food-uri. Personal, am fost foarte încântată de acest complex, declarat în prezent cel mai mare complex agroturistic din ţară.

BineînÅ£eles că potenÅ£ialul turistic al municipiului nu se limitează doar la ceea ce am spus. Dintre posibilităţile de agrement vă mai recomand: telegondola (ajunge până la pârtia de ski Cozla ÅŸi permite admirarea oraÅŸului ÅŸi a împrejurimilor de la înălÅ£ime), pârtiile de ski de la Cozla, baza hipică, drumeÅ£iile montane în împrejurimi ÅŸi multe altele.
Batca-Doamnei-300x225.jpg
Sper că v-am convins să vizitaÅ£i Piatra- NeamÅ£  ÅŸi să devină un loc foarte interesant pentru voi.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.